Borstvoeding geven
Wanneer je van plan bent om je kind na de bevalling zelf te voeden is het een logische stap jezelf over borstvoeding in te lezen. In talloze boeken en op internet is daar veel over te vinden. Eigenlijk is het aanbod zo groot dat het alsnog een kunst wordt om al die informatie in een goede context te plaatsen. Het vertalen naar echt begrip over de praktijk van borstvoeding is tenslotte het doel.
Ik ben een enorm voorstander van een goede voorbereiding op de borstvoeding. Ik vind het in ouders te prijzen wanneer zij zich verdiept en ingelezen hebben. Het is toch een wereld die voor velen van hen volslagen onbekend was. Dat zegt iets over hoe serieus mensen bezig zijn met de verwachting van hun kind. En voor degenen die het al eerder mee mochten maken: wij weten allemaal dat geen enkel kind en alles wat daaraan vooraf ging hetzelfde van ons vraagt, dus verrassingen zullen er altijd blijven..
En juist dat gegeven, dat niet alles in het ouderschap loopt zoals we bedacht hadden, zelfs wanneer we al eerder kinderen kregen, is belangrijk om van doordrongen te zijn.
Voorbereiding op maat
De informatie van een site of uit een boek is vaak waardevol, maar daarmee ben je er nog niet helemaal. Wat doe je als iets in jullie situatie niet volgens het boekje blijkt te werken of niet van toepassing blijkt te zijn? Hoe ga je om met het feit dat een baby niet kan vertellen wat de voeding met hem doet, of de manier van voeden? Welke opties heb je dan? Welke informatie en kennis is belangrijk voor het slagen van borstvoeding? Zijn dat de trucjes, of heb je meer aan de basisprincipes van het proces, zodat je onder veranderende omstandigheden zelf kunt bedenken wat de waarschijnlijkste oplossing is? Ik kan jullie helpen bij een voorbereiding op maat, dus op basis van jullie voorgeschiedenis, op basis van déze zwangerschap en op basis van wat jouw borsten kunnen voorspellen over hoe je straks jullie kind kunt gaan voeden.
Spontane en duidelijke begeleiding
Ik vind het belangrijk dat daarbij een open sfeer is, waarin alles besproken kan worden en waarin beide ouders zich thuisvoelen. Ik hou zelf van een grapje en een balans in praktisch en gevoelsmatig denken. Ik breng graag kennis over borstvoeding in het gezin en vind het belangrijk om de waarde ervan duidelijk te maken. Wat ik daarnaast en tegelijk belangrijk vind, is om hulpverlener te zijn. Advies is pas advies wanneer het gevraagd wordt. Wanneer ouders weten wat belangrijk is, kunnen zij zelf prima hun koers bepalen en ben ik er om ze op hun eigen bepaalde weg, te helpen en ondersteunen.